søndag, mai 20, 2012

Bodil Malmsten skriver

Det är likadant överallt, dags för folkuppror, men vem ska vigla upp folket, inte jag, var och en får vigla upp sig själv eller vingla vidare bäst den kan.

Lycka är flyktigt. Eufori är inget tillstånd man kan campa i. När man insett det mår man skitbra av att bara ha det soft, skriver Bodil Malmgsten at nevøen Kristoffer Malmsten sier.

Alla vill bli älskade för det de inte äger.
Gräset för sin resning, för sin mjukhet stenen.
Natten för sin grynings skull, dagen för sin skymning.
För sin flykt kräver kalkonen kärlek

Bodil Malmsten siterer en bit av Stig Dagermans Birgitta svit og jeg siterer en bit av det hun siterer. Stig Dagerman husker vi fra norsktimen, i alle fall jeg. Jeg ble overrasket og begeistret over at noen kunne finne en så lur komposisjon som det Att döda ett barn hadde. I wikipediaartikkelen skriver noen om livet hans og at den novellen var et bestillingsverk fra en trafikksikkerhetskampanje.

Bodil Malmsten har skrevet en ny bok: Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag.


2 Kommentarer:

Anonymous Hege sa ...

Og siden jeg har befunnet meg midt i norsktimer så godt som hver dag hele mitt liv, - har jeg hentet mitt livsmotto fra den novella. Jeg har til og med skrevet det på veggen i klasserommet mitt:

Etterpå er alt for sent!

For det er det, nemlig.

21 mai, 2012 19:46  
Blogger fr.martinsen sa ...

Da er det for sent.

Det fins noen øyeblikk fra norsktimene som jeg husker godt, gode og mindre gode.

Av de mindre gode var da norsklæreren på gymnaset rettet meg for ikke å ha alle bestanddeler med i setningene mine i stilen, mens jeg mente jeg kunne bryte reglene hvis jeg kunne dem og hvis regelbruddet hadde noe for seg.

Av de gode var da norsklæreren på ungdomsskolen presenterte meg for Johan Borgens Bestefar er en stokk, og jeg skjønte at voksenbøker ikke trengte være kjedelige.

Noen lærere husker man på en så god måte, ting de har sagt, ting som blir med resten av livet. Viktig jobb. Jeg syns lærere skulle vært høyere ansett og belønnet.

21 mai, 2012 20:50  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden