lørdag, mars 28, 2009

Jeg leser avisen..

..og har ikke kommet lengre enn til leserinnleggene i Magasinet.

"Jeg er selv arbeidsledig og har vært det noen måneder nå. Selvfølgelig ser jeg at det er massevis av jobber å ta av der ute,
men å søke på de jobbene som er "under min verdighet", slik er ikke aktuelt for meg. Her er forklaringen: Det er nemlig slik at det går ikke bare på verdighet, men på interesse. Har man ikke interesse for stillingen vil man heller ikke bli en god medarbeider. Jeg er ikke interessert i å jobbe som kantinemedarbeider, fordi jeg ikke har interesse for matlaging og oppvask. Jeg er ikke interessert i å jobbe som telefonselger, fordi ... Hvem er vel interessert i det?!
Dette er yrker som mange meget mulig synes er spennende,
men folk har jo også forskjellige interesser."

Arbeidsledige Emma har misforstått. Det er ingen som er interessert i oppvask, men det er ingen menneskerett å ha en interessant jobb. Jeg er så heldig at jeg har det. Hvis jeg blir arbeidsledig håper jeg at jeg finner meg en annen jobb jeg er interessert i der kunnskapene mine kommer til nytte. Men hvis jeg ikke skulle det en periode så ville jeg koke kaffe og vaske opp og tjene penger til å forsørge meg selv, og også Emma ser det ut til.

5 Kommentarer:

Blogger fr.martinsen sa ...

Javel, så fikk jeg litt dårlig samvittighet nå, men det var tonen hennes som fikk meg til å få lyst til å ta frem sinnatastaturet.

28 mars, 2009 12:23  
Anonymous Anonym sa ...

Hahaha, bra! :)

28 mars, 2009 13:17  
Anonymous Einar sa ...

Hun skulle ha spurt folk som har gått arbeidsledige en stund om verdighet.Et ærlig arbeid er vel det som gir verdighet, finner hun en bedre jobb kan hun bare søke igjen.

28 mars, 2009 15:32  
Blogger TaxiGudrun sa ...

Godt skrevet!
Jeg blir selv provosert av at folk ikke gider ta det som kalles "en ærlig jobb."
Jeg ville nok selv tatt en slik jobb (kantinearbeider/avisbud/rengjøringsarbeider o.s.v.) hvis alternativet var sosialen. Ellers så har jeg slutta å lese Dagbladet så jeg har ikke lest det leserinnlegget.

28 mars, 2009 15:57  
Anonymous Hjorthen sa ...

Jeg har hatt en jobb som ikke interesserer meg det minste i syv år nå. Egentlig er den under min verdighet også, men det er enda lenger under min verdighet å gå arbeidsledig og ikke ha penger til god whisky. Men hvis Emma får dagpenger så har hun vel egentlig plikt til å søke også på jobber som er under hennes verdighet?

Det dumme med sånne innlegg er jo at det gir skyts til dem som mener at de offentlige ytelsene er for høye. Ta fra henne halvparten av pengene, så tenker jeg oppvasken blir langt mer attraktiv jeg!

Men telefonselger, det har jeg også vært, i fire måneder. Det gjør jeg aldri igjen. Før setter jeg meg ned med koppen min og tigger.

28 mars, 2009 18:20  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden