fredag, august 01, 2008

This is just to say 3

I dag har jeg snoket i andres liv, jeg har googlet og frk.detektivet på svensk og på norsk og vært besatt av å finne ut hvem kvinnen er som sitter på et kjøkken med blått glass i vindushyller og trebord og fin kaffekanne og som har slått ihjel en mann med øks.
Hverken hun eller kjøkkenet hennes ser ut slik jeg forestiller meg en øksemorder men slik kan det noen ganger gå i livene våre.

Som med de svenske bloggerne Någons mamma - Någons dotter,
den voksne datteren utenfor fengsel, den voksne moren innenfor med en lang narkotikadom.

Jeg gjør det hele tiden. Som regel på en mer kjøpelig måte, jeg leser de innerste tankene til forfattere og kjærestene deres, for tiden Olav H. Hauge og Bodil Cappelen, nettopp Lars Norén.

Jeg leser blogger om hva folk gjør, hvordan de fremstiller seg, noen ganger gjennom språket sitt uten at de vet det helt selv.

Jeg bryr meg om dette:
hva tenker de andre på,
hva holder de på med,
hvorfor det?

5 Kommentarer:

Blogger karoline sa ...

fant du ut kven det var?

01 august, 2008 20:23  
Anonymous Anonym sa ...

Jeg er også nysgjerrig.

Og jeg tenker det samme som jeg tenkte da Bergens Tidende trykket bildet av den siktede lommemannen i en pussig farkost og med hjelm og visir.
Jeg tenkte at dette bildet eller nesten dette har trolig vært på trykk før, siden det er avisens fotograf som har tatt det. Lurer på om de trykker det med tanke på at noen kommer til å kjenne det igjen?
Litt sånn "vi identifiserer vedkommende uten å si det høyt"???

Uansett, klart jeg er nysgjerrig. Aner ikke hvem den arresterte norske kvinnen er. De navnene jeg gjettet på stemte ikke helt med alderen (ja da, jeg sjekket Wikipedia).

02 august, 2008 01:03  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja, jeg fant det ut, det lar seg google, eller søke opp hos Dagbladet, men jeg gjorde en klassisk tabbe da jeg utelukket en del forslag i søket, hva har jeg lært av detektivbøker: ikke lukke tanken for mulighetene.

Jeg tenkte det samme, det er Dagbladets fotografi, de har brukt det før i en annen sammenheng. Jeg tror ikke de gjorde det med vilje, da TV2s nettsider gjorde oppmerksom på at man kunne finne det via bildets kildekode fjernet de den.

Jeg hadde ikke hørt om henne. I mellomtiden lærte jeg litt om bilders kildekoder.

Jeg driver alltid med disse tingene, på lommemannen også, men jeg skjønner at livet ikke bare er en detektivbok altså.

Karoline og marianne s. kan evt sende meg en epost hvis de vil stille sin nysjgjerrighet.

02 august, 2008 01:05  
Anonymous Anonym sa ...

Du har helt rett det er ikke slik det skal se ut på kjøkkenet til en morder. Jeg tror ikke hun har drept denne mannen uten at det var i selvforsvar. Hun er ikke typen til det.

mnh en som har kjent henne i snart 20år

15 august, 2008 18:45  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg tror kjøkkenet til en som dreper kan se ganske ulike ut, men vi forestiller oss vel dem av en annen type.

Jeg tror det fordi jeg tror det kan skje ting i livene våre som får oss til å gjøre ting vi ikke kunne tenkt oss tidligere.

16 august, 2008 10:06  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden