mandag, juni 09, 2008

Steve Jobs holder foredrag

Norge er ett av de 22 landene som får iPhone 3G 11. juli.
Det blir norsk språk i den nye iPhone-programvaren.

iPhone får altså 3G, GPS, den blir billigere, tynnere, har kamera og mye bedre lyd. Batteritiden blir også bedre. 300 timer på standby, 10 timers snakketid hvis 3G er av (5 timer med 3G), 5 til 6 timers med høyhastighets netting, 7 timer video, 24 timer på lyd.

Slik presenterer Apple selv 3G-en
Foredraget til Steve Jobs er nå lagt ut på video av Apple

Prisen for 3G iPhone blir 199 dollar for versjonen med 8 gigabyte lagringskapasitet. Med 16 gigabyte blir prisen 299 dollar.Og så restene av live-bloggingen jeg prøvde meg på:

Steve Jobs våknet i San Fransisco i dag og tok på seg svarte, utvaskede dongeribukser og en svart høyhalset jumper, ifølge Mac1Live som for øyeblikket har slått seg på moteblogging.

Litt over 7 i kveld norsk tid startet sjefen for Apple, Steve Jobs, foredraget eller han holder sin keynote som de sier de som snakker på den måten.. Det er en slags variant av PowerPoint.

Klokka 5 i ettermiddag norsk tid stengte Applebutikkene.

- Et tegn som normalt tyder på at Apple oppdaterer og vil legge ut nye produkter i etterkant av WWDC, skriver Mac1Live.


Men i all verden, bare menn i Apple-butikk-køen i dag?
Flere købilder.
Her er alle som twittrer om Steve Jobs akkurat nå.

Her er flickrbilde fra køen av de som skal høre på Steve Jobs..
Årsaken til at twitter ikke har alle funksjoner for øyeblikket er visstnok at de er begrenset slik at twitter skal fungere mens foredraget går..

Jan Omdahl om fyren Jobs og hva han venter seg av foredraget.
VG oppdaterer litt fortløpende

MacRumors som oppdaterer live og er raskest
Jeg skriver bare om det jeg forstår.
MacRumors (over) forstår mer og skriver mer.
På siden til MacRumors er det stadige bildeoppdateringer
Gizmodo legger også hele tiden ut nye bilder

Jobs viser et nytt sosialnettverk, Loopt som nå integreres i iPhone.
Du kan se en logg over hvor vennene dine er og bilder de sender inn.
Det er lett å ringe og tekste dem.

Associated Press viser sitt iPhone-program, Mobile News Network.
Det kan hente ned nyheter fra flere kilder som er relevante for området du befinner deg i.

7 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Ikke sikker på om du forsøker deg på en liten morsomhet eller ikke. Men bare for å få klar het i det, en keynote er brukt om en sentral presentasjon ved en konferanse. Det er helt riktig at dette også er navnet på apple sitt presentasjonsstøtteverktøy.

10 juni, 2008 00:47  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ingen morsomhet nei, ren ukyndighet. Som jeg riktignok prøvde å bli av med å google ordet "keynote" (se lenke under det første bildet).

Jeg er lettirritert over at det dukker opp vanskelige ord i norske nettartikler. I alle fall hos de som vil nå ut til et vanlig publikum sånn som meg. Jeg hadde ikke lagt merke til det ordet før i går og så dukket det opp overalt.

10 juni, 2008 07:40  
Blogger arne sa ...

jeg kom fra New York i går og der kostet iPhone 16GB 499 dollar i Apple Store (dessuten var den utsolgt, ellers hadde jeg nok kjøpt den selv om den må låses opp for europeiske forhold). De hadde den på flyplassen for 999 dollar ulåst, da nærmer vi oos norsk pris, jeg kjøpte ikke...

10 juni, 2008 23:10  
Blogger fr.martinsen sa ...

Men venter du til 11. juli får du den vel opplåst og adskillig billigere i Norge..

10 juni, 2008 23:22  
Anonymous Anonym sa ...

Jeg er glad i epler, jeg. Har en iMac og en MacBook og en iPod pluss div tilleggsutstyr i heimen, og mer blir det vel snart. Men likevel; hvorfor burde jeg kjøpe denne urimlig dyre (etter forhåndsrapporten å dømme) mobiltelefonen? Hvorfor vil folk egentlig ha den? (jepp, overbevis meg gjerne...)

11 juni, 2008 11:00  
Blogger fr.martinsen sa ...

Nei jeg vet ikke om du burde det.

Jeg kjenner ingen som har så gammel mobil som meg selv, en Nokia med kontantkort, uten kamera, dårlig batteri, jeg skal bruke den til den dør.

Men jeg har sett på iPhonen og den er den eneste mobilen som har fristet meg. Så når Nokia tar kvelden en gang kan det godt tenkes det blir en splitterny 3G-iPhone på meg.

Det var noe med funksjonaliteten som var helt anderledes og interessant.

Husker jeg eksempler?
Nei ikke i farta.

Jeg syns mest det var spennende å se om jeg kunne live-blogge og å følge sceansen gjennom ulike nettmedier, det var spennende og ga ettermiddagen og kveldens kick.

11 juni, 2008 11:14  
Blogger Skorpionkvinnen sa ...

Jeg kjøpte meg Iphone i New York, 8 GB, 399 dollar, dvs drøye 2000 nkr. Det var ikke vanskelig å låse den opp og tilpasse til norske forhold. Jeg er superfornøyd. Det er jo både tlf og Ipod. Kan bruke trådløse nettverk til å surfe på nettet. Touch-screen. Og mye mer. Hadde gammel mobil og ingen mp3 fra før, så den er midt i blinken for meg. For første gang i mitt liv har jeg en dings som vekker misunnelse. Det er litt gøy, jeg må innrømme det... 3G vet jeg ikke hva er så det savner jeg ikke!

15 juni, 2008 22:41  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden