torsdag, mai 18, 2006

Andre måter å bruke blogg på

De fleste av de som leser blogger har egne blogger selv, eller lurer på å sette i gang. Sånn ser det ut i alle fall. Jeg har et par forslag til andre bloggebruksmåter, og jeg ville like å høre hvilke andre bloggsystemer dere har.

Storfamiliebloggen

I tillegg til fr.martinsen-systemet lagde jeg en storfamilieblogg for 3 måneder siden. Jeg lagde et åpent system, skrev en kort bruksanvisning og sendte den til alle søskenbarn og tremenninger og tanter som jeg hadde mailadresse til og ba dem sende videre.

Siden den gang har 15 stykker skrevet egne poster og enda en har kommentert og flere leser og kommer kanskje til etterhvert. Dette er folk som ikke visste hva en blogg var de fleste av dem så det syns jeg er tøfft. Det beste er at det åpner seg en viss kontakt mellom folk som vanligvis ikke har kontakt.

Planlegge-reise-bloggen

Jeg har egentlig en reisebok for hvert år, der jeg i starten av boka skriver opp tingene etterhvert som de blir planlagt, adressen til hotellet, datoene for reservasjonen, adresser og åpningstider til steder jeg vil besøke når jeg er der. Slike ting.

Ideen er å bruke minimalt med tid i løpet av turen til praktiskheter. Og så er boka med på turene det året og blir en dagbok med bilder.


I år prøver jeg en digital variant. Med en fellesblogg der vi 3 som skal reise og som sitter i hver vår by kan gå inn i postene til hverandre og endre og diskutere til vi har en plan på reiserute og bilutleie og steder å bo.

Jeg kan vise de andre et bilde av stedet jeg foreslår at vi skal bo på, og så kan vi diskutere det i kommentarfeltet. Jeg tror det kommer til å virke, vi er bloggere alle 3.

Akkurat nå prøver jeg samme prinsipp på en helgetur noen av oss skal ut på, det ser foreløpig ikke ut til å virke så bra. Jeg må kanskje erkjenne at ikke alle er innom e-posten sin hver dag f.eks,
langt mindre klar for å kommentere i blogg, eller skrive i en.Det eneste er et ubehag som likner på verdens-rommet-ubehaget, kan vi bruke opp internett?

14 Kommentarer:

Blogger Elisabeth sa ...

Veldig bra innlegg. Dette likte jeg.

18 mai, 2006 21:39  
Blogger Ragnhild sa ...

Jeg er selv med på en stor-familieblogg (eller klanblogg, som det heter hos oss), siden vi er spredd utover flere land og noen gang flere kontintenter også; og det har vært kjempemorsomt! :-)

18 mai, 2006 21:43  
Blogger Elisabeth sa ...

Angående linken du har under tittel på bloggen, den svenske. Jeg syntes det er en kopi av Overheard in N.Y. Eller hva?

18 mai, 2006 22:04  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja den er inspirert av den og lenker til dem på sida si. Jeg syns den er fryktelig morsom, jeg oppdaget den nettopp gjennom Sonitus og er innom der hver dag og ler.

18 mai, 2006 22:22  
Blogger fr.martinsen sa ...

Forresten, hei Ragnhild.

Har dere funnet på noe lurt i deres klanblogg, noe å dele med oss andre?

18 mai, 2006 23:36  
Blogger Skorpionkvinnen sa ...

Dette var gode ideer, takk skal du ha Fr.Martinsen :-)

19 mai, 2006 13:21  
Blogger VamPus sa ...

Bruke opp verdensrommet? *undre*

19 mai, 2006 21:10  
Blogger fr.martinsen sa ...

Tenke på at verdensrommet er stort helt til vi blir svimmel og kvalm.

Jeg ble verdensrommetsvimmel da jeg tenkte på at vi (jeg) brukte opp alle nettadressene i verden, med en blogg opprettet i fucking sekundet eller hva det er, plutselig går det ut krisemelding om at det nå er knapphet på adresser.

Få ikke du verdensrommetsvimmelhet Vampus?

20 mai, 2006 09:02  
Blogger Sometimes sa ...

Det høres jo veldig smart og morsomt ut, men jeg kjenner jeg er litt redd for å legge ut så private greier. Hva tenker du om det? Familiebilder? Datoer og hotelladresser? Jeg er ikke sikker på hvorfor, men kanskje litt fordi jeg må innrømme å ha ledd litt av hjemmesider alla "her er min katt" og litt fordi jeg tenker på gærninger og kanskje VG hvis noe grusomt skulle skje....

20 mai, 2006 09:07  
Blogger fr.martinsen sa ...

Nei billedteksten "Hun skulle vært på Island og badet i denne kulpen men ble overfalt av rovmorder" i VG er ikke fristende.

På den annen side, hvis det skulle skje ville billedteksten vært det minste problemet.

Ja private blogger kan virke komiske, hvis de søker oppmerksomhet.

Men det er jo ikke tilfelle her. Og det er så mye informasjon i verden at jeg tror ikke folk gidder å bruke mer enn to sekunder på siden vår om de skulle bompe tilfeldig innom.

Saken er vel at jeg ikke syns jeg legger ut så private greier i de to bloggene jeg nevner.

Jeg legger ikke ut alle typer bilder, men det er fordi jeg begrenser det jeg deler med storfamilien i alle fall.

Og de ulike bloggene er ikke koblet sammen. Hvorfor skulle noen fatte spesiell interesse av at 3 personer bor på et bestemt hotell på en bestemt dato, det er ikke noe mer personlig i det dokumentet, til å tenne spesielt på mener jeg.

Det er nok av folk som ber om personlig oppmerksomhet og kobler det til bilder og en identitet, jeg mener gærninger har lettere bytter å velge mellom.

20 mai, 2006 14:02  
Blogger Sometimes sa ...

Ja, det er kanskje like greit å dempe nevrosene litt... :-)

20 mai, 2006 19:09  
Blogger Ragnhild sa ...

Om å legge ut personlige ting på klan/storfamilieblogg; han som er 'vaktmester' for siden sier han har tatt noen grep for at den ikke skal være spesielt lett å finne via sökemotorer, siden de fleste i klanen er ganske skeptiske til alle de gale menneskene som finnes på internett. (jeg kan dessverre ikke nok til å kunne fortelle hvilke grep dette er) I tillegg unngår vi å linke til siden, og det er ikke mulig for anonyme å kommentere innleggene, da den er ment å være intern.

Vi har ikke funnet på noe veldig nytt og spennende, hovedsaklig går det ut på at det er en som er administrator på siden, mens alle vi andre har hver vår brukeridentitet og skriver når vi har noe å fortelle, eller synes noen fortjener å bli gratulert med dagen og lignende. Uheldigvis er det nok bare jeg og administratoren som har daglig omgang med internett, så den er ikke superaktiv; men jeg håper jeg klarer å oppdra slekta mi til blogging snart.

20 mai, 2006 21:20  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg (som oppretta bloggen) valgte fullt anarki, ingen administrator, ingen kommentarkontroll, og det har heller aldri vært fremmede kommentarer innom.

Det er svært lite av det på min egen blogg også.

Jeg liker tanken på at alle i familien har like rettigheter.

Nå har riktignok en onkel slettet en post fra en tremenning, uten å ville det, men det er det verste som har skjedd.

20 mai, 2006 21:30  
Blogger Ragnhild sa ...

Det er nok helst for å unngå utilsiktet sletting og lignende at onkelen min har valgt å være administrator selv. Til å være en forholdsvis mental oppegående klan (jeg tör ikke nevne antall år gjennomsnitlig brukt på utdannelse), er den generelle kunnskap om datamaskiner svært liten. :-D

21 mai, 2006 19:06  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden