lørdag, november 20, 2010

Hold nå opp! 3

Hva faen er det med Thulefjord? Hvem i firmaet var det som syns det var en super idé å presentere kjøttpåleggsproduktene som allerede er godt etablert som hjemmelaget i smaken som produkter som passer menn, hvem tenkte det var en god idé å irritere en del av oss som allerede kjøper produktene?

Jeg leser en dobbeltsidig reklame for Thulefjord

En kvinne ser på en brødskive med pålegg og teksten har overskriften: Menn som mater kvinner. Videre: "Menn er enkle vesener. Som når vi serverer vår kjære en real blings, generøst toppet med en av spesialitetene til Thulefjord. For visst er Thulefjord det barskeste og mest smakfulle kjøttpålegget som finnes, med Spesialitet-merket som borger for særegen norsk kvalitet. Men å servere denslags mannemat til kvinner - blir det litt vel tøft?"

"Kjøttrull av lam" fra Thulefjord er en av mine favorittpålegg fordi det smaker mye pepper og mye lammekjøtt. Nå skjønner jeg at hjemmelaget også står for fryktelig gammeldags, et firma som reproduserer idéen om at menn er enkle vesener, pepper er barskt, og barskt er mannen. Vi er, og skal visst alltid bli, presset inn i formen for hva som passer seg for kjønnet vårt selv når det dreier seg om noe så enkelt som kjøtt presset i en rullform.

8 Kommentarer:

Anonymous ogjegbare sa ...

Kvinnen har jo cottage cheese...

21 november, 2010 11:07  
Blogger fr.martinsen sa ...

Og kan holde seg til den.

21 november, 2010 11:15  
Anonymous tb sa ...

ALT omkring oss skal visst brukes til å presse oss inn i stadig trangere kjønnsbåser, bak stadig høyere og mer bastante vegger. Uansett om vi går i lekebutikken eller matbutikken, møter vi konstruksjonen av kjønn... Men det er el bare å bekrefte det Eia-naturlige

23 november, 2010 14:24  
Anonymous tb sa ...

... kjente jeg ble litt sint der, gitt...

23 november, 2010 15:17  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg kommer fra en danseforestilling nå. Som jeg likte godt. Men uansett hvor moderne de er så er de temmelig kjønnsstereotypiske i bevegelsesmønsteret, hvem som gjør den grasiøse armbevegelsen, hvem som løfter hvem, hvem som lener seg trygt på hvem.

Men ikke bare, ingenting er bare. En av de kvinnene som danset gikk på en tøff måte, det var kult å se på. Jeg tenkte, hva er det ved måten hun går på som får meg til å tenke den er maskulin. Jeg kom frem til at hun tok litt mer enn vanlig plass sidelengs når hun gikk fremover.

23 november, 2010 22:48  
Anonymous Anonym sa ...

Da jeg var ung var jeg ønsket jeg å være tøff. Da var det svart,doc martins,litt halvpønka uttrykk og behagelige klær, selv om det både var korte skjørt og godt med sminke. Noe skulle man jo gjøre for å skille seg ut fra de progge 70 tallistene.
De siste årene synes jeg at det kreves mer og mer dolling, høye hæler som gjør deg immobil og gir deg vondt i føttene. Er lykkelig for å ha uniform på jobb.
Kebbe

26 november, 2010 21:34  
Blogger fr.martinsen sa ...

Uniform er en super ide.
Uniform og onepiece og vinterheldress, skulle vært gjennomført alle hverdager.

27 november, 2010 19:31  
Anonymous Strekker sa ...

Ja, uniform! Det er deilig på mange måter. Jeg har også uniform på jobb, men den er kjønnet! Greit nok at blazeren min er skåret i et snitt tilpasset kvinnekropp, det er helt relevant. Buksene også. (Begge deler nokså vide og ikke særlig sexy). Men: Mennene har slips, mens kvinnene får et lite tørkle som skal knyttes rundt halsen. Jeg har bedt om å få slips i stedet, men får ikke, med henvisning til uniformsreglementet. (Tørklene ser teite ut, i tillegg til at de utgjør en sikkerhetsrisiko i denne typen uke. De er lette å ta tak i og stramme rundt halsen. Mennene har strikkslips som slipper dersom man drar i dem.) Jeg har ikke orket å lage noe styr ut av dette, men blir jeg hissig nok, da! I mellomtiden vurderer jeg å bare bomme et av mine mannlige kollegers slips. Uniformert ulydighet.

29 november, 2010 15:05  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden