tirsdag, august 18, 2009

Et lyspunkt i tilværelsen"It's all about committing to this reality," Harket says, "when you talk about what is real and what isn't real." Furuholmen: "You don't see the difference?" Harket: "Yes, they are different, uniquely different – but one thing isn't more real than the other. When you're absent-minded, you're present-minded somewhere else."

What are they talking about? I have literally no idea. And then, dear God, they start quoting Søren Kierkegaard to one another – and even bickering about the correct translation.


Det er journalisten i Guardian som har møtt a-ha og blitt forbauset.
Dette er jo ren kos. Det blir liksom ikke bedre enn en kopp kaffe og et par fine Harketsitater. Som disse to under, mine favoritter.

HARKET: Det er forsøket på en logisk tankerekke som handler om ingenting, altså konseptet ingenting. Fordi ingenting fins i denne verden, så kan jeg ikke helt skjønne hvordan denne verden kan fins heller. Fordi... i all enkelhet så kollapser jo alt mot ingenting. Hvis du putter det inn i ligninger og sånn, så går jo alt ad undas.

NRK KVELDSNYTT: Dette har du tenkt lenge på?

HARKET: Ja, jeg stusser over det. Jeg klarer jo ikke å konkludere med noe. Men jeg skjønner jo ikke hvordan fysisk masse kan fins, rett og slett. Jeg kan forstå det fra ett ståsted, bare, og det er hvis alt er halm. Da er det forståelig. Men fysisk masse kan ikke forklare seg selv, vi har ikke noe bevis for det, vi har bare opplevelsen av det. Og det er jo ikke noe bevis. Det er bare en praktisk måte å forholde seg til det på. Og jeg, jeg synes bare det er veldig interessant. Eh... Naturlig nok. For ingenting er et konsept mennesket har kommet med, på en måte. Og ingenting er ånd. Det er et åndsverk, på sett og vis.

5 Comments:

Anonymous tb said...

Dette er faktisk ufattelig bra!

19 august, 2009 09:38  
Anonymous Kjerstin said...

Som regel pleier folk å tvile på at ingenting finnes. Interessant når noen snur det hele på hodet. (Jeg har forresten alltid takket hvem det nå er som sitter med ansvaret for sånt, for at jeg ikke er en av dem som risikerer å måtte intervjue Morten Harket. For en jobb!)

19 august, 2009 12:24  
Anonymous ondekvinner said...

Haha, jeg synes faktisk det med at ingenting er et åndsverk var godt tenkt. Han er bra fjern, han Harket, men litt deilig med noen som er fjerne og ikke bare jordnære. Ikke bare halm, luftigheter også!

19 august, 2009 14:14  
Blogger fr.martinsen said...

Det er dette jeg holder meg fast i også, at alt er halm, en trøstende tanke.

Og at hvis jeg er fjern, så er det fordi jeg er ufjern på et annet område, hør da kolleger.

19 august, 2009 16:14  
Blogger Unknown said...

Jeg kjenner at jeg blir litt luftig i hodet nå.

19 august, 2009 17:58  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden