søndag, mars 22, 2009

Hva er facebook profileye?

Det lurer jeg på. Herdis på Twitter opplevde at hun fikk beskjed om hvem som har vært innom facebooksida hennes. Det er jo merkelig hvis facebook har lagd en sånn mulighet uten å gi beskjed om det. Facebook har vært en mulighet for å kikke fritt uten å bli sett, med de begrensingene facebookprofilens eier har lagt inn selvsagt.

Jeg søker men finner ikke noe tilfredsstillende svar i farta. Jeg får endel googletreff på andre som spør om det samme. På twitter ser det f.eks ut som folk begynte å spørre seg om det samme for 5 timer siden. Jeg oppdaterer denne posten etterhvert som jeg finner svar, hjelp meg gjerne.

Hm. Det ser ut til at det er en applikasjon som ikke er utviklet av facebook som bare 176 stk bruker nå? Man kan ikke lese om den på facebook uten å legge den til.

Her kan du se hvordan det så ut hos Herdis

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det er ikke veldig sannsynlig, prøver man å legge til applikasjonen får man beskjed at Facebook ikke tillater noen å hente ut denne informasjonen...

22 mars, 2009 18:59  
Blogger fr.martinsen said...

Så hvordan fikk Herdis på Twitter denne beskjeden (som en reklame for at hun skulle bruke den tror jeg) - var den fake tror du?

22 mars, 2009 19:02  
Anonymous Anonym said...

Det er jo mange applikasjoner som tvinger en til å invitere venner for at man i det hele tatt skal få tilgang til den. Applikasjonsspam eller noe. Kanskje noe sånt?
(Men nei, det stemmer ikke helt med at man ikke _kan_ legge akkurat denne til. Men jeg er uansett rimelig trygg på at dette ikke kommer til FB med det første eller andre)

22 mars, 2009 19:11  
Blogger Bodil said...

Det er bare invite-spam. Personen som angivelig har vært innom profilen din har installert denne applikasjonen, og enten frivillig eller ufrivillig invitert deg til å bruke den med en melding som er kamuflert til å se ut som at du får beskjed om hvem som har besøkt profilen din. Sannsynligvis har ikke personen det er snakk om vært innom profilen din engang, bare utvist svekket dømmekraft nok til å installere en suspekt applikasjon.

22 mars, 2009 19:34  
Blogger fr.martinsen said...

Hm. Jeg har så liten erfaring med disse applikasjonene ettersom jeg blokkerer alle sammen. Mener du da at applikasjonen ikke kan brukes slik vi tror, leder den bare til reklame f.eks eller er det bare køddere ute å går?

22 mars, 2009 19:36  
Blogger Bodil said...

Hvis den installeres, så er det antakelig mulig at den kan virke slik med andre folk som har installert den. Hvis du lar være å installere, så har den ingen mulighet til å få noen informasjon utav deg, enten det er hvilke profiler du er innom eller hvem som besøker din egen.

Jeg kan egentlig tenke meg at den formen for villedende markedsføring som denne applikasjonen driver med fører til at Facebook snart stenger den ute...

23 mars, 2009 07:52  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden