søndag, juli 20, 2008

Krittstreker, tjafs

Jeg liker små franske byer med steinhus og gamle tredører som er så morkne underst at biter er slitt av og tante Anna ville byttet den ut med en ny dør lenge før nå. Jeg liker plantene de har i støpte blomsterbed i de trange gatene sine.

Jeg liker at det er noen planter som er så visne at de burde vært kastet, de er tørre og brune og døde, og hvis det hadde vært mitt bed, min krukke, ville jeg plantet en ny, men jeg liker at det er visne planter i de støpte bedene når jeg går forbi.

Ingenting må være helt planlagt

Jeg liker at gatelyktene er ulike hverandre i Barcelona,
at broene over Themsen ser forskjellige ut, at det er røde plastkysselepper ved siden av et gammelt hus i Paris. Jeg liker at byen ikke er enhetlig. Jeg liker at noen har tagget på den svarte smijernsporten ut til gata der jeg bor.

Jeg liker skitne unger med stygge klær

Jeg liker at unger er sure og ikke har søte oppstopperneser.
Torggata er stygg og skitten. Alt er mulig når jeg går i Torggata,
det jeg har på meg kan ikke være feil. I Torggata er det lov å tenke skumle tanker. Torggata er en trygg gate som tar meg hjem om natten når jeg har vært på konsert. Jeg bare ser stygt på de skumle så er gata og jeg på parti igjen, hvis det har vært uoverensstemmelser mellom oss ved Jacob-kirken.

Asfalten har hull og er lappet

Av og til har vegvesenet puttet ny asfalt rett i hullet, men av og til har de skåret ut en firkant og satt inn en ny asfaltflate inn der.


Vegvesenet sprayer hemmelige tegn til de andre i vegvesenet.
Jeg ser på sprayen de har tegnet og forestiller meg hva de prøver å si til hverandre. Jeg liker at det er rot på den strenge svarte asfalten.
Jeg skjønner ikke at det bare er vegvesenet som tagger på gata.
De er så konforme taggerne syns jeg.


Det er bra med et bråkete glorete tivoli på Rådhusplassen.
Jeg syns det er fint at noe jeg syns er stygt er i byen. Det får meg til å slappe av. Det er bra med rullebrettfolk som hopper på Rådhustrappa og ødelegger trappestein for mindre enn det en bom i gymsalen, som man skal ta hengende armhevinger i, koster.

Ødelagte trappestein roer meg

Ødelagte trappestein er et tegn på at noen har gymmet ved havna.

Hvorfor er ikke Rådhusplassen et sted der jeg kan sitte og se på noen som turner med et rullebrett, hvor noen unger sleper en huntonittplate rundt for å finne det stedet som gir den beste vinkelen for å jumpe på brett og hoppe på rulleskøyter og en tricksykkel,
der gamle tante Anna rynker på brynene mens hun hviler seg og ser på ungdommen og spiser noe som er lagd av butterdeig?

Det som er bra med trafikkmaskinen..

... er at den er stygg og at det svever eksos over den.
Det som er om å gjøre med containerhavna er at det er bananer og bildekk inne i de falmede fargerike store boksene.

Når jeg kjører forbi containerhavna tenker jeg at jeg har det godt. Her er det bananer, her ligger kaffe og venter på meg, vin fra Italia, kakao fra Afrika. Havna i Rotterdam er det tøffeste jeg har sett.
Da følte jeg meg som om jeg var liten i naturen oppe på et fjell men så var jeg liten i en velorganisert verden i stedet.

Hvis alle strekene skal være rette blir jeg nødt til
å finne frem kritt og viskelær eller gå et annet sted.

6 Kommentarer:

Blogger Bloggerguy sa ...

Du er så flink til å si ting. Jeg tar selv bilder av det som er slitt og ujamt. Fra Barcelona f. eks, siden du nevner det. Jeg har nyss kommet fra Toscana. Du inspirerer meg til å legge ut noen bilder for å vise sjarmerende forfall. Men det får jeg vel ikke til i kommentarfeltet? Jeg kan gjøre det på Flicker etterhvert og lenke eller ka?

20 juli, 2008 16:47  
Blogger fr.martinsen sa ...

Takk.
Jeg testet om det gikk an å lime inn koden men det gjorde det ikke, flickr-lenke er finfint.

20 juli, 2008 17:12  
Blogger Bloggerguy sa ...

Eller fjesboka http://www.facebook.com/album.php?aid=46008&id=554075879
flickr:
http://flickr.com/photos/53834764@N00/

20 juli, 2008 17:38  
Anonymous Anonym sa ...

Ha, de pilene er ikke fra veivesenet, vettu! Det er hemmelige signaler fra Illuminati, slik at deres tropper skal vite hvor de skal, når de setter inn støtet for å opprette (trommevirvel) Den Nye Verdensorden, så snart Saturn nå blir forvandlet til ei ny sol og skaper kaos i verden! Se opp for svarte heliekoptre.
Og fortsatt god sommer!

21 juli, 2008 20:57  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jasså er det slik det henger sammen? Det er god sikt i dag i alle fall. Jeg sitter på jobb-pulten min og ser ut på blå himmel med kaffekoppen klar.

Og siden dette heldigvis er min egen blogg og jeg bestemmer reglene så spør jeg min faste kommenterer gjennom et par år og som jeg ikke har møtt: hva gjør du i ferien tb? Jeg gjetter på skraping av vegg, maling og fisking, men kanskje jeg tar grusomt feil. Kanskje du står i en by og kikker på et maleri i stedet.

Fortsatt god ferie uansett.

22 juli, 2008 09:48  
Anonymous Anonym sa ...

snart står jeg i Amsterdam og ser på maleri/kunst, bl.a. Ellers har jeg drukkt øl og lest bøker og fisket (alt for lite) så langt i ferien, som nå er halvveis.

takk. håper erien i Amsterdam blir bra. flere år siden. Og nå skal ungene møte byen også

27 juli, 2008 21:22  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden