fredag, juli 25, 2008

Jävlar

I går da jeg kom fra jobb var det et maurbo i trappe-gangen. De hadde kommet seg inn med en hoppetauhank som har ligget der et par dager, overraskende mange var de, 500 må de ha vært.

Jeg drepte dem alle en etter en med våpenet mitt, fuktig dopapir og trampende sko. Trodde jeg. I dag da jeg kom hjem var det akkurat like mange i samme hjørne. I løpet av et par døgn har de lagd seg et hjem bak veggen, ropt på vennene sine hvor nå de var, eller hvor fort formerer de feite vingemødrene seg egenetlig?

Nå er det ikke mer fuktig dopapirkrig men luft til bakke-materiell,
bakke-til-bakke,
drit i miljøet, kjemisk.

8 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Hei.

Prøv kanel. Det vil ikke maur ha noe av, så bare dryss det rundt omkring der de er. Det funket som bare fy da min mor skulle fordrive maur i alle fall.

Jeg skal ikke helt garantere humaniteten ved å ta rotta på dem med kanel, men det er i alle fall miljøvennlig (høh... du kan jo kjøpe økologisk kanel til og med >:-D ).

(Jeg gjorde et lite google-spøk på kanel og maur og det var i alle fall ikke noen advarsel om ekstra smertefull død eller noe.)

25 juli, 2008 18:47  
Blogger fr.martinsen sa ...

Hei,
nå har jeg kanelet gangen så den ser ut som en julegrøt, takk for tips.

Jeg bryr meg ikke om maurens smertefulle død er jeg redd, det eneste jeg bryr meg om er at vi lever adskilt.

25 juli, 2008 18:53  
Anonymous Anonym sa ...

Ehow.com skriver om kanel mot maur her:

How to Get Rid of Ants With Cinnamon

Jeg prøvde å få google til å hjelpe meg med å finne ut hvorfor maur ikke liker kanel, men det greide den ikke.

Og når jeg tenker meg om vet jeg ikke om maurene dør av kanelen eller om de bare skyr området. Det kan se ut som om de bare rømmer (håper de finner døra ut!), men kanel er i det minste trygt mot mennesker og natur. :)

Jeg håper det hjelper mot dine hoppetau-maur i alle fall!

Om ikke så er det bare å finne fram kjemikaliene!

25 juli, 2008 23:05  
Anonymous Anonym sa ...

Hvordan er maur-statusen?

26 juli, 2008 14:15  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ikke helt entydig. Det er et par maur der, så maur er i alle fall ikke redd kanel. Men invasjonen er ikke tilbake, på den annen side, det tok vel et døgn før de flommet tilbake sist så la oss se.

26 juli, 2008 19:09  
Blogger fr.martinsen sa ...

Maur i gangen, en føljetong. I dag da jeg kom hjem var det en ny koloni maur, i et litt annet hjørne, med en litt annen vei inn. Da fant jeg naboens Radar-sprayboks og gasset dem (og litt meg også).

28 juli, 2008 18:59  
Anonymous Anonym sa ...

Hmm... Men vet vi da om det var gamlemaurene som var på ferde eller var det nye maur? Min mor brukte som før nevnt kanel mot maur og de maurene har ingen siden sett siden.

I den oppskrifta på hvordan man bekjemper maur med kanel som jeg linker til så står det jo at man kan holde maur ute med kanel. Så sånn sett har nok kanel i det minste en maurprevantiv(!) virkning.

Men Radar funker seff!

- Undre
som fremdeles har tro på kanel

08 august, 2008 17:58  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg er ikke kaneltro. Alle gamlemaurene ble drept og kanelen ble liggende men de nye maurene trådde over den. Etter radarangrepet mitt er trappeavsatsen fortsatt et maurfritt samfunn.

08 august, 2008 22:16  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden