torsdag, juni 26, 2008

Et lite utslipp

Politikeren Marianne Mikko fra Estland tar opp registrering og kontroll av bloggere i EU-systemet.
Hun mener bloggere er med på å forurense internett,

- Bloggvärlden har än så länge varit en plats för goda avsikter och förhållandevis ärliga syften. Men när bloggarna blir triviala, vill också folk med mindre principer använda dem. De är i en position där de väsentligt kan förorena cyberrymden. Vi har redan alldeles för mycket spam, felinformation och ont uppsåt i cyberrymden.

Ut og rydde samfunnet for feilinformasjon! Det er en del å ta fatt på. En merkelig renhetstankegang det der. Såklart bloggere er med på å forurense nettet, som om det fins noe redskap (papir f.eks) som ikke også blir brukt på måter noen av oss ikke liker.

Marianne Mikko vil at bloggere skal være ærlige, skriver Dagens Nyheter i dag. Til SVT sa hun at det er bra hvis vi har navn og bilde på den som står bak bloggen slik at vi vet hvem det er.

– Jag tror att allmänheten fortfarande väldigt mycket litar på bloggar, de ses fortfarande som ärliga. Och de ska fortsätta att vara ärliga. För det behöver vi en kvalitetsstämpel, upplysning och vem som verkligen skriver och varför.

Den svenske politikeren Christopher Fjellner arbeider mot forslaget sier han i Svenska Dagbladet,

– Rapporten vittnar om den gränslösa okunskap om finns bland våra beslutsfattare. Det är ett så otroligt dumt förslag.

Da er det ut og rydde internett, slik at det blir pent og litt høytidelig og fortjener sin store I igjen, Internett.

Hilsen fra fr.martinsen,
med bilde,
slik at dere vet hvem jeg er.

8 Kommentarer:

Blogger Einar sa ...

Tror bloggere må være de ærligeste skribenter som finnes, få utleverer seg som dem i det de skriver.

26 juni, 2008 23:10  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja det syns jeg også jamt over.

26 juni, 2008 23:39  
Anonymous Anonym sa ...

Nå som du har vært så modig burde jeg kanskje legge ut bilde jeg også. Antar at det også hos meg burde holde med et røntgenbilde. Det må vel være det ærligste og mest avslørende som fins.

27 juni, 2008 12:37  
Blogger fr.martinsen sa ...

Sant nok. Jeg har noen gamle røngtenbilder av lungene mine, kanskje det kan være noe.

27 juni, 2008 15:30  
Anonymous Anonym sa ...

Men siden hva som er feilinformasjon i stor grad avhenger av hvem som leser, så burde man kanskje heller rydde internettet for uverdige lesere? En av de gamle gode grekerne (tror jeg - husker bare ikke hvem av dem) hadde innvendinger mot bøker fordi "så snart noe er skrevet ned, kan teksten falle i hendene ikke bare på de som forstår den, men også på dem den ikke angår. Teksten vet ikke å skille mellom de riktige personer, som den bør henvende seg til, og de uriktige". Jeg tenker ofte det samme når jeg leser bloggkommentarer, at her er det noen som ikke har skjønt at bloggen ikke henvendte seg til dem. Det må da være mye mer komfortabelt å rydde internettet for sånne lesere, ihvertfall for oss som bare skriver ærlige og høyverdige ting på internett! (Selv om vi kanskje skriver litt langt. Beklager.)

27 juni, 2008 17:09  
Blogger fr.martinsen sa ...

Langt går finfint.

Ja la oss bli kvitt teitingene. Det tenker jeg rett som det er når jeg tenker på kunnskapsnivået hos folk som stemmer.

Man kan bli bra matt av å snakke med folk som stemmer og ikke skjønner at da mister du det der arbeidstiltaket du går på nå..

Men når det gjelder demokrati så er vi rørende enige i samfunnet vårt. Heldigvis. Internett er nyere enn demokrati og bøker, det er vel en av grunnene til at disse ideene og kontroll og rydding kommer opp.

Jeg har et håp om at all nettbruken kan få folk mer kildekritiske generelt, at de gjennom googling f.eks blir mer vant til å raskt merke seg om en side er relevant for dem ved å se hvem det er som er avsender.

27 juni, 2008 17:28  
Anonymous Anonym sa ...

Jeg tror kildekritikk hos brukeren bør være veien å gå, - for hvis politikerne skal ut og rydde opp feil på internetten så tror jeg vi bare kan glemme barnehagetilbud, gratis sykehus og en god del andre ting vi tar for gitt. Internett er nemlig digert.

Egentlig synes jeg dette funker veldig bra til ha nesten ingen kontroll.

27 juni, 2008 18:12  
Blogger fr.martinsen sa ...

Med kurv på armen og kost og såpevann..

27 juni, 2008 22:44  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden