tirsdag, mai 17, 2011

Akkurat nå 82

Jeg har planlagt denne dagen som en hverdagssøndag. Jeg er alene, jeg har sneket meg over 17. mai-gata i treningsklær mens jeg så blid ut, ikke ulykkelig, ikke protesterende, bare hverdagslig. Jeg kunne nok funnet på noe mer feststemt, ringt opp noen venner i forrige uke, planlagt noe. Men 17. mai minner meg om hyggelige ting som har vært og som ikke er i år, det er ikke om å gjøre å dekke over det. En hverdagssøndag er en fin søndag. Jeg har lest halve boka som Kajsa Grytt (Tant Strul) har skrevet om seg selv, mest har jeg ligget i senga med det fine overlyset og lest, og sovet litt. Jeg har vasket badehylla, klær, kopper, limt inn noen bilder. Jeg har trukket torsk i sitronvann og med laubærblad plukket i ferien nettopp, et øyeblikk kunne man trodd at jeg bor i en artikkel i et blad, men nei. Jeg hadde pepper og salt, nykvernet og maldon, over fisken og over den rød løken som jeg stekte som grønnsak, undervurdert grønnsak løk. Det er litt vemodig. Jeg skriver på Samsungen for krise-pc-en er også død og det er ikke det samme, det går ikke å redigere i teksten men jeg er glad den er her idet jeg fikk lyst til å si noe.
Published with Blogger-droid v1.6.8

5 Kommentarer:

Blogger Suzy Dahl sa ...

"et øyeblikk kunne man trodd at jeg bor i en artikkel i et blad" - haha!
Selv ligger jeg til sengs med bihulebetennelse. Eller rettere sagt, jeg sitter til sengs, for hvis jeg legger meg ned verker det i hele trynet. Er boka til Kajsa Grytt bra? Verdt å kjøpe? Jeg har egentlig hatt en fin dag. Korps og styr i det fjerne. Så bilder av kronprinsfamilien på nettet og synes synd på dem, som alltid må stå på en eller annen trapp og vinke på sånne dager som dette. De kan aldri stikke seg vekk. Men de har i det minste noen som stryker klærne for seg.

17 mai, 2011 20:06  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg liker den boka, hun deler tanker, urimeligheter, svake partier i seg, raust, uten at hun legger seg ned som man er så engstelig for for tiden. Jeg hadde ikke noe forhold til Tant Strul, men jeg leste i et svensk intervju med henne nylig, fordi boka er ny, at hun ble så trist av Eldkvarns bok der han nevner forholdet de hadde på en kort og kjølig måtte. Så jeg måtte lese den først. Jo, det syns jeg, den var verdt penga. Eldkvarn prøver han og, men han dekker seg for mye og ikke bare i boka.

17 mai, 2011 20:38  
Blogger Suzy Dahl sa ...

Kult, da kjøper jeg den. Jeg vet heller ikke hva eller hvem Tant Strul er, men bildet og intervjuet av henne fenget.

17 mai, 2011 21:50  
Anonymous tb sa ...

Elsket Tant Strul en gang. Mitt svenske favorittband, ved siden av Ebba Grön. Og liker de de har gjort hver for seg etterpå også, særlig Kajsa da, som har størt produksjon bak seg. Så den boka tror jeg at jeg må få fingrene i...

18 mai, 2011 15:20  
Blogger fr.martinsen sa ...

Det må du nok, hun skriver til og med om en tur til Trondheim.

18 mai, 2011 18:11  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden