lørdag, mars 07, 2009

Linda Skugges skilsmisse..

..er det siste døgnet blitt et politisk eksempel.

Faller kjernefamilien nå? (akkurat i tide til 8.mars?)

Linda Skugges skilsmisse diskuteres av henne selv, Unni Drougge, Gudrun Schyman m.fl.

Gudrun Schyman:

Jag läser i bladen att Linda Skugge nu skiljer sig. Skugge har ju varit en av kärnfamiljens mesta förespråkare sedan 90-talet. I krönika efter krönika har hon kritiserat kändisar som skiljer sig och manat kvinnor (och män) att bita ihop, hålla ihop och jobba på.
Familj är ingen lättvindig mamma-pappa-lek som man ska kunna avbryta så fort det är tråkigt eller tar emot. Det ringer aldrig ut till rast och det är aldrig sommarlov i livets skola. I alla fall inte på kursen Kärnfamilj. (...) Som talesperson för Feministisk initiativ fick jag ta emot en hel del medial skit för mina kritiska uttalanden om just kärnfamiljen. Krönikörer "rasade" - däribland bla Skugge och Marklund.

Linda Skugge:

Nej, jag tror inte på äktenskapet längre. Äktenskapet får kvinnor att glömma att de är självförsörjande. Äktenskapet får kvinnor att få en massa känslomässigt ansvar för män som är passiviserande.
Jag tror på kärlek och sex. Jag tror på särboskap.


Og legger jeg merke til, hun tror på å tjene en haug penger sånn at hun kan betale menn for å hugge ned trær i hagen og å hente bilen og få den vasket.

Unni Drougge

minner oss alle om at det er ulemper med å komme med sine analyser basert på hvor i livet man står akkurat nå:

Det är så det moderna urbana livet ser ut. Det är inte enkelt.
Och jag tror inte att nån som byggt ett familjeliv och kämpat för att det ska funka har lust att föreställa sig att projektet ska haverera. Vi är så insyltade i vår egen livssituation att de som befinner sig i en annan nästan upplevs som ett hot.


Her er twitteroppdateringer om Linda Skugge.
Hennes egen twitterkonto er lagt ned Samma med Facebook.
Har inte tid med obetalt trams. Och ja jag skrattar hela vägen till tvätthögarna. Just nu kör jag en massa stickade plagg på 30 grader och ska just börja dammsuga.


Man lever som man velger, jeg ville vel gitt faen i å betale noen for å vaske bilen, så hadde jeg tid til å være på Twitter også.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tankevekkende lesning!

Hvorfor må noen kvinner mene at alle skal gjøre det samme som dem? Og at det de gjørtil en hver tid er rett. Linda Skugge sier "Jag är världens bästa mamma! För att jag jobbar så mycket och har egna pengar och är helt oberoende av någon man. Mina barn har världens bästa förebild i sin mamma. En kvinna som reder sig själv." Jeg lurer på om hun har peiling på hva det betyr å være mamma i det hele tatt. Å være forbilde er en liten del. Jeg er ikke imponert!

07 mars, 2009 20:43  
Blogger fr.martinsen said...

Nei, det tenker jeg ofte på også, hvorfor vil vi at andre skal gjøre som selv ofte?

Og, ja jeg er enig i at hun gjør mamma-oppgaven sin veldig trang i det sitatet. Men det var kanskje ment som et svar bare til de som .. nåja jeg trenger kanskje ikke finne det forsonende i det sitatet.

07 mars, 2009 20:49  
Blogger Strekker said...

Det var godt det Drougge sa om å foreta analyser utfra hvor man selv står i øyeblikket.
En bekjent av meg var åpent lesbisk for noen år siden. Da var hun skråsikker på at alle andre også var bifile eller homofile, enten de visste det selv eller ikke. Seriemonogami var toppen.

Nå har hun vært samboer med en mann de siste årene, og sist sommer fortalte hun meg at livslangt, heterofilt, monogamt samliv er det beste for alle mennesker.

Ja, nå føler jeg meg bedre enn min neste, men hallo! - Snakk om å normalisere sin egen posisjon og preferanse? Usikkerhet, ja.

11 mars, 2009 11:44  
Blogger Lindkvist said...

Linda Skugge roper høyt enten hun skriver kronikker eller romaner. Mange av avistekstene hennes har titler i imperativ, type: Slutt og klag!

Hun kan nesten minne litt om Karlsson på taket. Han skulle også være verdens beste i alt han foretok seg.

25 mars, 2009 14:26  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden