tag:blogger.com,1999:blog-18288663.post3910247186602651173..comments2023-07-07T12:48:11.165+02:00Comments on fr.martinsen: Det noen sa og gjordeUnknownnoreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-18288663.post-7753017372828246632009-03-30T21:07:00.000+02:002009-03-30T21:07:00.000+02:00Det er kanskje ikke så anderledes enn surkål. Men ...Det er kanskje ikke så anderledes enn surkål. Men her er jeg konservativ.fr.martinsenhttps://www.blogger.com/profile/13113516134552431207noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18288663.post-40677514414908854212009-03-30T19:50:00.000+02:002009-03-30T19:50:00.000+02:00Når det gjelder kinakål, så må jeg fortelle om kim...Når det gjelder kinakål, så må jeg fortelle om kimchi.<BR/>Jeg smakte det hos en koreansk dame. Der i landet spiser de kimchi til alt, og det finnes til og med egne kjøleskap (bokser) for kimchi. Jeg fikk oppskriften og lagde det mange ganger, men har mista den igjen (dere kan google den). Det er rett og slett gjæret kinakål med kimchikrydder, som er en slags chili.Kjempesunt. Smaker...vel...interessant.TaxiGudrunhttps://www.blogger.com/profile/03560784051145156328noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18288663.post-76302465503298291732009-03-30T17:57:00.000+02:002009-03-30T17:57:00.000+02:00Nå har jeg sendt blå erteblomstfrø ut i verden! De...Nå har jeg sendt blå erteblomstfrø ut i verden! Det er fortsatt astersfrø og rosa stokkrosefrø å få for den som vil ha.<BR/><BR/>ingping, Hm. Skal jeg prøve. Jeg har aldri kjøpt currypaste før.fr.martinsenhttps://www.blogger.com/profile/13113516134552431207noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18288663.post-43353617761414385602009-03-30T16:47:00.000+02:002009-03-30T16:47:00.000+02:00Kinakålen ble Harry og litt vanskelig å bruke. Ett...Kinakålen ble Harry og litt vanskelig å bruke. Etter at jeg fikk denne gode suppeoppskriften av en kollega handler jeg imidlertid kinakål med hevet hode igjen:<BR/>Indonesisk rekesuppe<BR/>Ca 4 personer<BR/><BR/>1 hakket løk<BR/>1 spiseskje currypaste (vær forsiktig)<BR/>1-3 spiseskjeer carry<BR/>1-3 fedd hvitløk<BR/>1/2 l grønnsaksbuljong<BR/>1 boks knuste hermetiske tomater<BR/>Saften av 1 boks hermetiske ferskener (ikke ferskener foreløpig!)<BR/>Rekekraften (av en boks rensede reker)<BR/>Salt, pepper etter smak<BR/><BR/>1/3 l fløte (tas i mot slutten av koketiden)<BR/><BR/>I bunnen av hver tallerken legges litt strimlet kinakål, ferskener delt i båter - og reker.<BR/><BR/>Serveres med fersk loff, baguetter, e.l.ingpinghttps://www.blogger.com/profile/13544835537728743994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18288663.post-63404356164728953592009-03-30T12:56:00.000+02:002009-03-30T12:56:00.000+02:00Hei mamma.Det kan tenkes at farfar hadde slike drø...Hei mamma.<BR/><BR/>Det kan tenkes at farfar hadde slike drømmer. Men det kan også tenkes at den tolkingen bare hører hjemme hos deg. For hvis vi ser på bøkene så er det jo en om dyr der også. Uten at vi dermed tenker at farfar ville at pappa skulle bli dyrlege?<BR/><BR/>Hei ingping.<BR/>Jeg husker at kinakålen kom og at den stakkars ble harry etter en stund. Hva galt hadde den nå gjort bortsett fra å bli populær. Og det er ikke lenge siden jeg sluttet å forklare folk om avokadoen, at den er god med salt og pepper på. Da jeg vokste opp spiste vi masse kålrabi hver høst. Den var saftig og god. <BR/><BR/>Heia kålrabien, billig er den også. Runar Døving har skrevet et faglig festskrift for den.fr.martinsenhttps://www.blogger.com/profile/13113516134552431207noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18288663.post-29528502015510656362009-03-30T12:06:00.000+02:002009-03-30T12:06:00.000+02:00Kanskje din farfar hadde et ønske om at hans sønn ...Kanskje din farfar hadde et ønske om at hans sønn skulle oveta hans hjemgård, Elverum<BR/><BR/>Foreldre har drømmer for sine barn, kanskje ikke alltid realistiske.<BR/><BR/>mammaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18288663.post-27588174602809691262009-03-30T10:12:00.000+02:002009-03-30T10:12:00.000+02:00Jeg fikk så intenst lyst til å prøve å dyrke frem ...Jeg fikk så intenst lyst til å prøve å dyrke frem noen blå blomster da jeg leste om frøene dine. Pleier ellers stort sett å kjøpe "ferdige" blomster på gartneri til eget bruk. Opp gjennom bardom- og ungdomstiden har jeg imidlertid dyrket frem mengder av gulrøtter, neper, grønnkål, kinakål og squash! Særlig de to sistnevnte har jeg morsomme minner om. Foreldrene mine var tidlig ute med å prøve disse "nye" sortene på slutten av 70tallet. Det første året fikk vi så enormt store avlinger og selv om vi kokte, syltet, stekte og gratinerte squash og kinakål til den store gullmedalje brente vi inne med store mengder. Venner og bekjente tok imot det vi gav dem, men visste ikke helt hvordan de skulle bruke de ukjente grønnsakene. Til slutt pakket mor min noen kasser med de fineste eksemplarene og gikk rundt til grønnsakshandlere og butikker og lurte på om de ikke ville prøve å selge noe. Resultatet var imidlertid nedslående. De hadde liten tro på at nordmenn (bergensere) ville være interessert i å kjøpe slike rare grønnsaker!ingpinghttps://www.blogger.com/profile/13544835537728743994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18288663.post-53494094780566936532009-03-30T07:15:00.000+02:002009-03-30T07:15:00.000+02:00Hei, TaxiGudrun. Jeg forestiller meg at du setter ...Hei, TaxiGudrun. Jeg forestiller meg at du setter et frø ned i et youghurtbeger bare for å se hva som skjer, så kan de andre ligge igjen i kaffefilteret..<BR/><BR/>StHanne, ja jeg også. Jeg sparker i sneen hver morgen og ettermiddag, tråkker på is, graver sne ut på brosteinene sånn at det skal gå fortere. Og litt seinere når bedet er tomt for sne og de løkene jeg satte i fjor høst syns så vet jeg at jeg gjør som i fjor og årene før der, hver morgen og ettermiddag må jeg stå og stirre litt på dem.fr.martinsenhttps://www.blogger.com/profile/13113516134552431207noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18288663.post-86714920117955562972009-03-29T21:54:00.000+02:002009-03-29T21:54:00.000+02:00Veldig fint! Gleder meg til å se resultatet!Jeg tr...Veldig fint! Gleder meg til å se resultatet!<BR/>Jeg trodde lenge jeg ikke var et hagemenneske (liker ikke å bli møkkete på hendene :-)), men etter jeg fikk en liten flekk dyrker jeg både blomster, litt grønnsaker og bær. Jeg er blitt enormt opptatt av det som spirer og gror - hva er vel bedre enn å se noe utvikle seg. Hver dag leter jeg etter nye tegn. Om våren kan jeg sitte å se knoppene blomstre, om sommeren kjenner jeg deilige dufter fra rosene og på sensommeren høster jeg jordbær, tomater og sukkererter.<BR/>I dag brukte jeg mye tid på å grave fram noen krokusspirer jeg visste fantes under snøen...StHannenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18288663.post-12298473079358559402009-03-29T20:46:00.000+02:002009-03-29T20:46:00.000+02:00Jeg likte denne så godt. Både det om minnene og de...Jeg likte denne så godt. Både det om minnene og det om frøene. For to år siden fikk jeg noe som heter springfrø av en gammel dame som bodde på den andre siden av vannet. De frøene liksom "eksploderer" når du tar på dem. Hun pakket dem inn i et kaffefilter. De ligger fremdeles i en skuff i skrivebordet mitt. Jeg er flinkere til å drømme om å så og plante enn til å gjøre det.TaxiGudrunhttps://www.blogger.com/profile/03560784051145156328noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18288663.post-75095650128405558572009-03-29T20:08:00.000+02:002009-03-29T20:08:00.000+02:00Så bra. Takk.Så bra. Takk.fr.martinsenhttps://www.blogger.com/profile/13113516134552431207noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18288663.post-35830069150130340082009-03-29T14:24:00.000+02:002009-03-29T14:24:00.000+02:00Åh, for en fin og velgjørende bloggpost :-)Åh, for en fin og velgjørende bloggpost :-)Astri Ullandhttps://www.blogger.com/profile/14737862802234016854noreply@blogger.com