Jeg skjærer potet i skiver og legger dem lagvis i forma med fløte, mel, salt, hvitløk og rosmarin. Jeg har skjært opp soppen, den står klar til steiking. Etterpå skal jeg skjære gulrot i lange biter og koke dem kort. Og så skal jeg lage rosépeppersausen fra pose, det er den beste sausen. I sted var jeg rett utafor og stekte skorpe på lammesteika, jeg gjorde det ute for å unngå osen.
Steika står i ovnen. Jeg fant steketermometeret.
Kjøttet ble kjempegodt, saftig og med skorpe. Jeg slang på honning og sennep mot slutten og det gjorde skorpa ekstra god. Men jeg feilberegna steketidsforholdet mellom potetform og kjøtt, potetene ble litt lite stekt.
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettNeida, jeg har hyttestemning hjemme i byen med peis og lesta (ullsokker) og skorpesteking av lammesteika ute.
SvarSlettHvis du ser nøye etter ser du brostein under utebordet. Jeg har en en-plates hybelkomfyr som jeg har ute ofte om sommeren. Skjønt hybelkomfyr, jeg har brukt den plata i noen måneder nå, bare fordi jeg ikke har gått og hentet nye gassbeholdere. Så det går an, å holde kjøkken på ei kokeplate (og stekeovn). 8 gjester var det også.
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlett